18h – Sala Iturbi
Qui pensi en els llibres infantils com a creacions menors, s’equivoca profundament. I aquí arriba “MarietaGanduleta” per a demostrar-ho. Una idea desenvolupada per Eva González i Jesús Sáez, que va sorgir d’un projecte d’estimulació lectora, i que ha anat creixent conforme han anat augmentant les potes d’aquesta idea. Un homenatge al món dels contes, a la cultura popular valenciana (i especialment a la de la comarca del Comtat i del Alcoià), a Enric Valor, i sobretot, a la fantasia i la imaginació. I sempre des d’un enfocament divertit, colorista, lleugerament irreverent, i ple d’amagatalls i girs sorprenents.
Primer amb la música introduïda per Llum, projecte musical de Jesús Saéz, que en aquesta ocasió ens mostra una col·lecció de cançons molt allunyada dels tòpics de la música per a minis. Un conjunt de composicions replet d’una sèrie de picades d’ullet
musicals a grans clàssics de la música com RoyOrbison, Tom Waits, Johnny Cash o fins i tot alguns més actuals, com Jon Spencer, i que sens dubte farà les delícies tant de majors com de petits.
Segon amb la il·lustració de Luis Demano, un dels noms més importants del sector, amb el seu traç versàtil, obert, tenaç, imaginatiu, incomparable. Jugant amb tècniques i estils, ballant entre textures i materials, Demano era el nom ideal per a plasmar en il·lustracions un món de fantasia i sorpresa, ple d’ironia i mordacitat.