11:30h – Sala Rodrigo

Espectacle minimúsica “Girl power”

Las Auténticas són un quartet de joveníssimes xiquetes capaces de sacsar a l’audiència a base de grans interpretacions de memorables clàssics i algunes composicions de collita pròpia. El grup ho componen; Vega, que amb tan sols 12 anys s’encarrega de la bateria i percussions diverses; Carlota en la veu solista; Gabriela amb la guitarra i cors; i Candela que toca el baix i cors, aquestes amb 15 anys cada una.

L’aventura va començar un 14 de febrer de 2015 i en menys de quatre anys han recorregut els més importants escenaris de Castelló com Benicàssim Blues Festival, FeCStival, Sonolab, Foodie Fest, Formigues Festival, El Corb, Baobab, etc., i alguns de fora de la província com la sala Canguro Verde de València o la mítica sala El Sol de Madrid. En 2017 van publicar el seu primer disc, un EP titulat genèricament ‘’El hiverno de las osas’’ que conté 4 de les cançons més especials i significatives que han interpretat en els seus directes durant aquests primers anys de camí musical. El títol del disc fa referència al local que eixe 14 de febrer de 2015 els va donar l’oportunitat de mostrar-se en directe per primera vegada, Las Osas, a Benicàssim. La producció del disc ha anat a càrrec de Juan Carlos Tomás, exguitarrista de Morcillo El Bellaco y Los Rítmicos, Los Romeos, Los Caraconos, Miss Black Emotion, etc., i ha sigut gravat íntegrament en els estudis La Seta Azul de Benicàssim.

Les seues influències van des del pop espanyol més clàssic com 091, Los Ronaldos o el mític grup Los Auténticos, del que prenen la idea per a triar el nom del grup, fins al rock’n’roll més enèrgic de grups com The Clash, Kiss o inclús AC/DC.